Допомогти

Статті


Корисні статті про тваринництво. Тут ви дізнаєтеся відповіді на гострі питання про вигодовування тварин, нормах набору ваги, особливостях порід для розведення, умов утримання в свинарнику або фермі

Поради експертів



Хвороби свиней і поросят

Свині схильні до величезної кількості захворювань — інфекційних і не контагіозних, легких нездужань і невиліковних хвороб, які становлять небезпеку для всього поголів'я. Щоб виростити здорових поросят без збитків для господарства, необхідно приділяти особливу увагу стану їх здоров'я, і при перших тривожних симптомах звертатися до ветеринара.Загальні тривожні ознакиПершими ознаками захворювань зазвичай стають такі симптоми: млявість; відмова від їжі або неохоче її споживання; зміна якості калу - наприклад, пронос, поява домішок крові або слизу; підвищення температури; поя...


Рання годівля і утримання поросят на дорощуванні

Як підказує практика, рання годівля і утримання молодняка на дорощуванні повинно тривати не менше 50 - 60 діб. Оптимальним харчуванням для цього періоду вважається комбінований корм. Він гарантує раціон з потрібними поживними речовинами, що сприяє кращому засвоєнню їжі на кожній з наступних стадій вирощування молодняка.У період раннього годування і дорощування активно формується м'язова тканина, відбувається інтенсивний синтез білка. В цей час динаміка приросту дуже висока, а в порівнянні з іншими циклами — найвища. Важливо стежити за тим, щоб в кормі була достатня кількість амінокислот, тому ...


Способи здешевлення годівлі свиней

Щоб відгодувати свиню з забійною масою від 100 до 110 кг, потрібно використати близько 600 кормових одиниць. Така кількість їжі за енергетичною цінністю дорівнює 600 кг вівса. При плануванні раціону для відгодівлі свинарі намагаються не тільки дати тваринам корисну, поживну і різноманітну їжу, але і по можливості знизити витрати на годівлю. Це продиктовано постійним подорожчанням кормів. Є ряд способів, які допоможуть заощадити, і при цьому отримати прибуток від утримання тварин.Як прогодувати свиней недорого: популярні способи здешевлення раціону Годувати свиней з мінімальними витратами ...


Поради щодо вибору інкубатора

Наявність інкубатора дозволяє у будь-яку пору року виводити пташенят, зокрема тих птахів, які не є хорошими квочками. Доставка інкубаційних яєць можлива у наш час із будь-якої точки планети, тому завдяки штучній інкубації стає реальним розведення унікальних порід птахів.Залишається обрати підходящий інкубатор для ваших цілей.Критерії вибору інкубатораДва головні критерії —  об'єм інкубатора і його спеціалізація.Існують інкубатори аматорські (10-240 яєць), фермерські (300-500 яєць) і професійні (від 1000 яєць). Кількість яєць в закладці одного і того ж пристрою часто відрізняється, оскільк...


Отруєння курей — симптоми і лікування домашньої птиці

Кури —  створіння цікаві й здатні на вигулі відкопати щось їстівне і шкідливе для здоров'я. Але навіть якщо утримувати їх у клітках і строго контролювати склад корму, ризик отруєння завжди існує. Адже отруїтися кури можуть не тільки зіпсованим кормом, а й продуктами своєї життєдіяльності, які виділяють при накопиченні шкідливі для здоров'я курей і доглядаючих за ними людей речовини.Важливо, що у курей відсутні смакові рецептори. Тому будь-яку шкідливу речовину вони можуть з'їсти, і це призведе до великих проблем зі здоров'ям. І навіть якщо курка виживе, вона не зробить ніяких висновків і ...


Чому курчата падають на ноги

Основний страх при вирощуванні бройлерів —  птиця впаде на ноги. З подібним часто стикаються дрібні фермери і ті, хто тримає десяток-другий курей на присадибній ділянці. Сьогодні детально розберемо причини і методи профілактики проблеми.Спочатку розберемося: чому саме бройлери частіше за решту птахів падають на ноги. Справа в інтенсивній селекції. Бройлери кращих кросів м'ясних курей досягають в 42-добовому віці живої маси 2,5 кг. Хоча у 80-х роках ХХ століття вік забою бройлерів становив 63 доби, а нині - 42 і навіть 36 діб, тобто скоротився на 21-27 діб. Вважають, що для зниження віку з...


Показати від 85 до 90 з 182 (31 сторiнок)