Допомогти

Пробіотик для курей бройлерів


Наша продукція:

Незаразні захворювання —  причина 90% випадків хвороб у поголів'ї птиці на промислових комплексах. А це падіж молодняку, зниження прибутковості виробництва. Раніше для корекції ситуації використовувалися антибіотики. Але з 2000-х років ця тенденція змінилася. Промислові тваринники і птахівники у всьому світі відмовляються від антибіотиків. Проблема антибіотикорезистентності торкнулася не тільки тварин, а й людей. Тому фахівці з годівлі змушені шукати альтернативні методи посилення імунітету поголів'я на фермі. Пробіотики сміливо служать альтернативою антибіотиків.

Пробіотик —  комплекс корисної мікрофлори, представленої лактобактеріями й іншими видами мікроорганізмів. Вони живуть у тонкому відділі кишківника. А потрапляють туди завдяки функціональним добавкам, спеціальним БМВД або повнораціонним комбікормам.

Пробіотики у птахівництві: їх місце і значення в системі профілактики хвороб птиці

Погані умови утримання (відсутність вентиляції, тепловий стрес, надмірна щільність посадки), збіднений раціон створюють сприятливі умови для розвитку

інфекційних захворювань (у першу чергу колібактеріозу, псевдомонозу, стафілококозу і т. д.) в поголів'ї бройлерів. Для швидкого вирішення проблеми найпростіше використовувати антибіотики у вигляді пероральної вакцини (випоювання). Але тоді розвиваеться дизбактеріоз, що не менш небезпечно для організму птиці. Нормальна мікрофлора, що населяє кишківник птиці (400-500 видів мікроорганізмів), складається з облігатної (індивідуальної, видової) і факультативної (додаткової, непостійної), склад якої залежить від умов зовнішнього середовища.

У нормі в кишківнику здорового бройлера переважають лактобацили, клостридії, кишкова паличка та інші мікроорганізми.

При неналежних умовах утримання до факультативної мікрофлори підселяється додаткова (активно колонізує кишківник), в основному це патогенні й умовно-патогенні мікроорганізми: протеї, клостридії, стрептококи, стафілококи, гемолітична кишкова паличка, дріжджі і дріжджеподібні гриби. Як вони потрапляють у кишківник бройлера? З повітрям при поганій вентиляції, при неякісному прибиранні посліду, з водою (потрапляння патогенної мікрофлори в поїлки або резервуар з питною водою). Але найчастіше з неякісним кормом. Особливо це стосується тих фермерів, які для годування бройлерів використовують комбікорм або суміш зернових, які приготували самостійно або купили у неперевірених продавців. Концентровані корми при неналежних умовах зберігання або приготування - відмінне живильне середовище для грибків, дріжджів, різних патогенів. У протеїнах тваринного походження (сухе молоко, сухий яєчний порошок) можуть розвиватися стафілококи, сальмонели. І при потраплянні в травну систему бройлера патогени швидко розмножуються, пригнічують корисні мікроорганізми, які виконують ряд важливих функцій:

  1. Пригнічують ріст патогенної мікрофлори.
  2. Синтезують ферменти, що підвищують перетравність корму.
  3. Беруть участь в жировому, вуглеводному, білковому обміні речовин, синтезі вітамінів груп В і К, аскорбінової кислоти, триптофану, сприяють кращому засвоєнню солей кальцію (переводячи їх в найбільш засвоювану форму - лактат кальцію) і вітаміну Д (лактобацили).
  4. Надають детокс ефект, виконуючи роль абсорбенту.
  5. Стимулюють перистальтику і антиперистальтику кишківника, евакуацію його вмісту.
  6. Синтезують імуномодулюючі речовини (лактобацили).

Тому якщо кількість лактобактерій стрімко падає, їх необхідно ввести в кишечник бройлерів за допомогою пробіотиків.

Особливості вирощування бройлерів


У кормах і БМВД для птиці пробіотики представлені продуктами на основі Bacillus subtilis. Цей мікроорганізм в процесі життєдіяльності виділяє ферменти, які в свою чергу руйнують оболонку протеїв, стафілококів. Bacillus subtilis прискорює процес перетворення жирів, білків, вуглеводів корму в жирні кислоти, амінокислоти, цукор. Корм не загниває в кишківнику, краще перетравлюється. Даний мікроорганізм здатний синтезувати в кишківнику вітаміни груп В і Р. Спори Bacillus subtilis, що входять до складу препарату, швидко проростають в кишківнику (90% за перші 2 години, решта 10% за наступні 6 годин) і починають активно придушувати шкідливі мікроби. Ці мікроорганізми незамінні тоді, коли застосування антибіотиків не бажане, наприклад на батьківському стаді.

У виробництві комбікормів для бройлерів, де важлива низька ступінь конверсії корму, використовують целюлолітичні мікроорганізми. Вони розщеплюють целюлозу (трава, трав'яне борошно, оболонка зернових) на простий цукор. Додатково мікроорганізми синтезують ферменти, вітаміни, позитивно впливають на обмін речовин, гуморальний імунітет бройлерів від етапу виведення до забою.

AVA Chick BHS Старт —  стартовий комбікорм для курчат бройлерів. До складу гранульованого комбікорму входить 20% сирого протеїну, вітаміни і функціональні добавки. Це робить корм незамінним для годування бройлерів з першого дня життя до 14 днів.

З 15 дня бройлерів переводять на AVA Chick BT G  ростовий комбікорм. Повнораціонний корм з вітамінами, пробіотиками використовують до 35 дня. Крім поживної та енергетичної цінності комбікорм містить кокцидіостатики. Ці добавки захищають організм птиці від розвитку кокцидій (патогенного мікроорганізму).

AVA Chick BF —  фінішний комбікорм для бройлерів. Якісний фінішний комбікорм для бройлерів AVA Chick BF призначений для птиці 35-45 днів життя, тобто до самого забою. Крім зернових, вітамінів, мікроелементів до складу включені функціональні добавки. Вони підвищують засвоюваність корму, знижуючи конверсію на 3-4%. При цьому вага бройлера збільшується на 5%.

Якщо наявність власної зернової бази мотивує зайнятися вирощуванням бройлерів, то придивіться до Премікс для бройлерів AVA Chick MIX 5%.

Отриманий з додаванням преміксу комбікорм для бройлерів - це збалансований за вмістом білків, вуглеводів, вітамінів і мікроелементів поживний корм, який добре засвоюється, підвищує імунітет птиці і покращує приріст.

Використання пробіотиків при годівлі птиці

Введення в раціон сухопутної або водоплавної домашньої птиці пробіотиків у чистому вигляді або у складі БМВД:

  • посилює імунітет. Це особливо важливо при високій щільності посадки бройлерів при підлоговому утриманні або курей-несучок у клітках. Пробіотики пригнічують патогенну мікрофлору в кишківнику, зводять до мінімуму прояв таких бактеріальних захворювань, як дисбактеріоз, діарея, клостридіоз, сальмонельоз та ін.;
  • підвищує збереженість поголів'я. Фермери знають, наскільки складно зберегти молодняк індиків у перші 3 місяці. Комбікорм з пробіотиком підвищує імунний статус птиці;
  • підвищує ефективність вакцинації у вигляді випоювання. За рахунок налагодженої роботи кишківника складові препарату краще засвоюються в тонкому кишківнику;
  • мінімізує прояви технологічного стресу. Перегрупування, вакцинації, калібрування, обрізка махових крил, навіть введення нового елементу раціону - це все причини для стресу, від якого птах гірше поїдає корм, падає несучість і середньодобові прирости. Пробіотики підвищують опірність організму птиці;
  • дозволяє відмовитися від антибіотиків. Саме акумулювання антибіотиків у м'ясі, яйцях стають причиною розвитку антибіотикорезистентності. До того ж, на законодавчому рівні заборонена залишкова наявність таких препаратів у продуктах харчування тваринного походження. Мода на органічну продукцію тільки спонукає фермерів вирощувати птицю без використання антибіотиків. І пробіотики в цьому плані незамінні;
  • покращує конверсію корму. Корисна мікрофлора пробіотиків робить складові корму для птиці біо доступними, підвищуючи його перетравність. За рахунок цього збільшуються прирости, скорочується витрата корму на виробництво 1 кг курятини або десятка яєць;
  • дозволяє поліпшити екологічну ситуацію на птахівничих підприємствах і підвищити рівень їх біобезпеки.

За пробіотиками у птахівництві майбутнє. Відкрийте світ комбікормів для птиці та спеціалізованих БМВД —  забезпечте себе і своїх клієнтів натуральними, смачними, корисними м'ясом та яйцями.

Відповідні статті:

Коментарі:


Почати обговорення ...


Залишити коментар або відповісти на повідомлення Увійти