Допомогти

Поради експертів



Від чого худнуть свиноматки на дільниці опоросу

Багато тваринників стикаються з синдромом виснаження свиноматок, переведених на дільницю опоросу. Ні підтримка хороших умов утримання, ні оптимізація харчування утримати вагу не допомагають. Свинарі розуміють: щось не так, а що саме, визначити можуть не завжди. Причина виснаження очевидна - тварина не споживає достатньої кількості енергії, і змушена черпати її у власному жирі. Рівень протеїну в організмі знижується, а в період лактації «матусі» підтримувати свою кондицію самостійно не можуть.Худнуть свинки не відразу - синдром можна спостерігати кілька місяців. При цьому відбувається постійне ...


Рекомендації з напування корів: скільки потрібно води для великої рогатої худоби та як підбирати поїлки

Вода —  це дуже важливе джерело живлення кожної без винятку тварини в сучасному сільському господарстві. Вона повинна бути доступною для худоби в будь-який час. Кількість і якість рідини відіграє величезну роль. Забезпечити  коровам добову норму доброї питної води - це турбота №1 усіх тваринників. Пиття не тільки допомагає втамувати спрагу, воно має й інші життєво важливі функції:● відіграє роль розчинника;● допомагає транспортувати поживні речовини;● підтримує клітинний тиск;● сприяє регуляції температури тіла.Саме від напування найчастіше залежать здоров'я і продуктивність великої ...


Методи селекції у підвищенні якісних показників м'яса свиней

Популярність розведення свиней криється не тільки в скоростиглості, а й високому виході м'яса, відмінних смакових якостях свинини. Через це селекціонери постійно ведуть роботу над поліпшенням якісних показників м'яса свиней.М'ясні якості свининиМ'ясні якості свинини оцінюються якісними та кількісними показниками. До кількісних належать:● забійна вага - маса туші без внутрішніх органів, з головою, ногами і внутрішнім жиром;● забійний вихід. Співвідношення передзабійної маси свині після 24 годин голодної витримки до забійної маси. Чим вищий відсоток, тим кращий показник м'ясної продуктивності. Н...


Вирощування ремонтних телиць: економічні аспекти

Ремонтні телиці - молодняк, який за результатами першого отелення вводиться або не вводиться в основне дійне стадо. Вирощування майбутньої заміни "зірочок" - справа копітка і займає до 2 років. Тривалий процес витратний за фінансами і включає ряд економічних аспектів: покупка племінного молодняку або спермопродукції, спецкорм, обладнання та приміщення, ветеринарні заходи.Як бюджетно отримати племінний молоднякНайдешевше купити сперму племінного бика і осіменити породисту корову, яка вже є у господарстві. Спермопродукцію продають у племгосподарствах за ціною від 90 грн за ампулу. Метод найдешев...


Беконна відгодівля свиней

Беконним називають напрям в годівлі, який передбачає отримання особливої молодої свинини з високими смаковими якостями. Для отримання бекону тушки тварин обробляють спеціальним способом і просолюють. Видаляються голова, нижні частини кінцівок і лопаток.Вибираючи поросят на беконну відгодівлю, слід дотримуватися певних вимог. Тварини повинні мати широку спину і грудну частину. Звертайте увагу на окости: бажано добре розвинені, які спускаються в області скакальних суглобів.Бекон переважно отримують від свиней і кнурів спеціально виведених порід. Але продуктивними в цьому сенсі можуть бути й інші...


Клостридіоз і заходи боротьби з ним у промисловому свинарстві

У нашій країні проблема клостридіозу стала актуальною порівняно недавно. Звичайно ж, вона існувала й раніше, але успішно долалась за допомогою харчових антибіотиків. Бактерія до цих ліків виявляла достатню чутливість, і тому особливої гостроти питання не мало. Але, на відміну від пострадянського простору, країни ЄС від антибіотиків відмовилися давно. Вони, акумулюються в організмі тварин, тому у великих кількостях присутні в продуктах тваринництва. В останні роки неприпустимість такої ситуації була усвідомлена і в Україні.Вітчизняні виробники продукції тваринного походження зрозуміли, що засто...


Показати від 79 до 84 з 216 (36 сторiнок)